Wat je niet wist over koken op inductie!

Om vis over de hele lengte gelijkmatig gaar te krijgen, een sappige biefstuk perfect dicht te schroeien zonder té gaar te laten worden of sauzen behoedzaam te kunnen laten inkoken, is er niet alleen een op de seconde nauwkeurige timing van een vaardige chef nodig, maar ook de precieze regeling van de temperatuur in de pan. Veel mensen hebben inmiddels ontdekt dat koken op een inductie kookplaat alleen maar voordelen biedt. De belangrijkste voordelen op een rijtje.

AEG de voordelen van inductieVeel lager energiegebruik
Bij koken op inductie wordt 90% van de energie gebruikt voor het verwarmen van de inhoud van de pan (bij gas slechts 55%!). De Öko-timer schakelt automatisch voor afloop van de kooktijd de kookzone uit, zodat alle restwarmte optimaal wordt benut.

Sneller
Inductiekoken is reactiever dan koken op gas. De temperatuur kan nauwkeurig en snel worden aangepast. 1 Liter water kookt binnen 2 minuten als de powerboost-functie van de AEG MaxiSense™ inductiekookplaat is geactiveerd.

ookzone past zich aan grootte en vorm van de pan aanBetere timing en controle
Zodra de inductie kookplaat is ingeschakeld wordt onmiddellijk een elektromagnetisch veld gecreëerd dat de inhoud van de pan verhit i.p.v. de kookplaat. De DirectControl bediening reageert snel en stel t u in staat om met slechts één beweging de juiste temperatuur van elke kookzone in te schakelen.

Kookzone past zich aan grootte én vorm van de pan aan
De nieuwe AEG MaxiSense™ beschikt over flexibele kookzones die zich automatisch aan de maat (tot en met een diameter van 210 mm) en vorm van de pan aanpassen. Overal in de pan vindt een gelijkmatige verwarming van de inhoud plaats. Twee kookzones kunnen zo ook voor één grote, ovale pan worden gebruikt!

AEG inductie: Veilig en hygiënisch Veilig en hygiënisch
Doordat de inhoud en niet de omgeving van de pan wordt verwarmd is de inductiekookplaat veiliger en makkelijker te reinigen. En omdat de kookzone niet wordt verwarmd kunnen etensrestjes of vlekken niet op het overigens gladde oppervlak van de inductieplaat aanbakken.

Wilt u meer te weten komen over het inductie assortiment van AEG, klik dan hier

Of bekijk de video om te zien hoe je kan wokken op inductie


Delen |

Openingstijden showroom

ma t/m vrij:  09:00-17.00 uur
zaterdag:  09:30-16.00 uur

 

Sitemap

Contactgegevens showroom 
Electrolux Experience Center
Vennootsweg 1
2404 CG Alphen a/d Rijn
Tel: 0172 - 468 468
showroom@electrolux.nl

Routebeschrijving